Expand search form
Alle artikelen

Kleine ruimtes inrichten, hoe doe je dat?

Kleine ruimte inrichten hoe doe je dat?

Als het gaat om kleine ruimtes, kan het lastig zijn om een stijlvol en functioneel interieur te creëren zonder dat het vol raakt met spullen. Hoe zorg je dat je alles uit jouw ruimte haalt, zonder dat het er als een rommelhok uitziet? Gelukkig zijn er slimme trucjes en handige meubels die je kunnen helpen om een tiny house van binnen als een villa te laten lijken. Zelfs zonder de spreuken van Harry Potter.

7 tips voor kleine ruimtes

Wie geen ruimte heeft, moet slim zijn. Heb je niet veel plek om dingen neer te zetten, dan zijn er veel vernuftige meubels om de ruimte optimaal te gebruiken en trucs om het groter te laten lijken. Met deze 7 tips gaat het je lukken.

1 – Kies voor natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen, zoals hout en bamboe, zijn duurzaam en tijdloos. Ze helpen om een warme en gezellige sfeer te creëren in een kleine ruimte.

2 – Maak gebruik van natuurlijk licht

Zorg ervoor dat de ruimte goed verlicht is met natuurlijk licht. Open gordijnen en jaloezieën overdag en kies voor lichte kleuren op de muren en plafonds om de natuurlijke lichtinval te reflecteren.

3 – Plaats slimme opbergoplossingen

Er zijn tal van slimme opbergoplossingen beschikbaar die je kunnen helpen om een kleine ruimte netjes en georganiseerd te houden. Kies bijvoorbeeld voor opbergdozen die je onder het bed kan schuiven, hangende opbergsystemen voor je kledingkast en planken aan de muur om je spullen uit de weg te houden.

Dubbele kast

Een keukenkast met meerdere niveaus biedt uitbreidbare opslagruimte en helpt bij het organiseren van items, ideaal voor kleine ruimtes.

Dubbele Keukenkast met 6 verstelbare planken

De compacte afmetingen en het stijlvolle uiterlijk maken het geschikt voor diverse interieurstijlen. Met verstelbare planken en verschillende vakken is de kast een praktische en aantrekkelijke oplossing voor opbergen.

Dubbele kast

Zitbank met opbergruimte

Een zitbank met opbergruimte is een handige manier om spullen kwijt te kunnen zonder extra ruimte kwijt te zijn. Er zijn leuke bankjes met mooie opslagruimte waar je veel kwijt kan. Ook slaapbanken hebben vaak opslagruimte.

Dubbele KOrionboeken , Zitbank Met Opbergruimteeukenkast

Deze zitbank met opbergruimte is perfect omdat het multifunctioneel, ruimtebesparend en stijlvol is. Deze opvouwbare bank biedt 120 liter opbergruimte onder de deksel, terwijl het stevig genoeg is om tot 300 kg te dragen. Met afmetingen van 114,5 x 39,5 x 8,5 cm is het ideaal voor slaapkamers, hallen of andere beperkte ruimtes, zonder in te boeten aan functionaliteit.

Zitbank met opbergruimte

4 – Kies voor lichte kleuren

Donkere kleuren absorberen meer licht en laten de ruimte kleiner lijken. Lichte kleuren weerkaatsen juist het licht, waardoor je ruimte groter lijkt dan hij is. Gebruik wittinten en koele kleuren zoals grijs, blauw, paars en groen.

5 – Pas op met drukke prints

Als in een kamer veel ‘gebeurt’, dan lijkt het snel druk. Let hier met prints op. Kussentjes met bloemetjes of gordijnen met streepjes kunnen leuk zijn, maar niet als het de ruimte naar beneden haalt. Printjes kunnen best, maar zorg dan voor kleine prints of hele lichte prints.

6 – Gebruik strepen om de ruimte te beïnvloeden

Met strepen kan je een kamer breder, langer of hoger laten lijken (ook precies het tegenovergestelde). Met horizontale strepen maak je een ruimte langer en met verticale hoger. Heb je een lage ruimte, experimenteer dan eens met verticale strepen en zorg dat je plafond erg licht van kleur is, dat scheelt een hoop. Op de vloer kan je door bijvoorbeeld laminaat in de breedte te leggen de kamer groter laten lijken en als je ze in de lengte legt weer langer.

7 – Multifunctionele meubels

Er zijn veel multifunctionele meubels, ofwel meubels die meer dan één functie hebben, zoals een bank die je omvormt tot een bed, of een salontafel die je optilt om op te dienen als eettafel. Deze meubels kan je perfect gebruiken om het maximale uit je kleine ruimte te halen. Dit zijn meubels die je voor meerdere doelen in kan zetten, waardoor je minder meubels nodig hebt.

Kast en bed in 1

Als je een kast en een bed in de kamer zet, dan is hij vol, maar wat nou als de kast en het bed in 1 zijn? Hoera voor de bedkast. Dat is precies zoals de naam vermoed een bed en een kast in 1. Het ziet er heel mooi uit, bespaart veel ruimte, je kan er spullen in opslaan en hij slaapt nog lekker ook.

Dit opklapbed met kast verandert je slaapkamer snel in een woonkamer of andersom, waardoor je creatief met de ruimte om kunt gaan. Het bed klapt elektrisch uit. Het mooie aan deze bedkast is dat als hij opgeklapt is, er een wandplank is. Als het bed uitklapt, blijft de plank horizontaal, je kan er dus gewoon spulletjes op zetten. En hij heeft een goede lattenbodem waar je een normaal matras van 160×200 op kan leggen. Je kan dus zelf je matras kiezen waar jij het lekkerst op slaapt. Het matras klapt gewoon mee de kast in, dus die hoef je niet apart op te slaan. Het is een investering, maar je kan in termijnen betalen.

Slaapbanken

Een bed, kast en bank ineen is super voor zeer kleine ruimtes. Je hebt alleen wel de hoogte nodig. Hoef of wil je geen kast, dan kan je natuurlijk ook een slaapbank nemen. Tegenwoordig zijn er erg veel mooie en goed slapende slaapbanken. Wil je de beste vinden, kijk dan naar de slaapbanken test Consumentenbond stijl. Dit zijn 3 populaire slaapbanken:

Wandbureau

Een wandbureau is een perfecte oplossing als je een bureau nodig hebt, maar er geen ruimte voor hebt. Er zijn verschillende oplossingen online te vinden, maar het is wel wat zoeken. Heb je er een, dan ga je er waarschijnlijk heel veel plezier van hebben.

Zwevend Hangend Bureau Wandmontage

Een ruimtebesparende oplossing voor een efficiënte werkplek. Dit inklapbare bureau is eenvoudig aan de muur te monteren en biedt een stevig werkoppervlak zonder vloerruimte in beslag te nemen. Ideaal voor kleine ruimtes, thuiskantoren en studeerkamers. Bestel nu op bol.com en ervaar het gemak van een opgeruimde en georganiseerde werkruimte.

Opklapbaar bureau voor aan wand

Kledingrek

Een kledingrek is echt zo’n ding wat erg handig kan zijn, maar waar laat je het als je het niet gebruikt? Een kledingrek neemt vaak veel ruimte in en laten we dat nou juist niet hebben. Gelukkig zijn er opvouwbare kledingrekken die je ook mooi als droogrek kan gebruiken.

Kledingrek inklapbaar

Dit inklapbare kledingrek is een ruimtebesparende oplossing voor het organiseren van kleding. Ideaal als kapstok of droogrek, deze veelzijdige hanger kan eenvoudig worden ingeklapt wanneer hij niet in gebruik is.

Inklapbaar kledingrek

Uitklapbare eettafel

Een eettafel is ook zo’n ruimteslurper. Fijn om er een te hebben, maar neemt snel veel plek in. Een opvouwbare eettafel is perfect. Die kan je mooi tegen de wand zetten en uitklappen als je meer eters hebt. Je hebt ook salontafels die je omhoog kan trekken om er een eettafel van te maken.

Multifunctionele opvouwbare tafel
uitklapbare tafel
SNS Home – Karanfil Tafel
SNS Home – Praktische Tafel

Opvouwbare wasdroger

Een opvouwbare droger, bestaat dat? Yep en het leuke is dat het nog werkt ook. Kijk de was moet gedaan worden, dus een wasmachine kom je waarschijnlijk niet onderuit. Maar ook nog een wasdroger neemt erg veel ruimte in beslag. Wat als je geen ruimte hebt om het op te hangen? Daarom is er een opvouwbare wasdroger.

UTEN GR368 draagbare elektrische wasdroger

Deze stille, draagbare elektrische wasdroger is een innovatief, opvouwbaar en veelzijdig apparaat met een grote capaciteit van 15 kg. Hij is uitgerust met warme ventilatie, een 1000W motor, een timer tot 180 minuten en zes standen voor optimale droogprestaties.

opvouwbare wasdroger

Creëer rust

Als je een kleine ruimte hebt en je stopt daar veel spullen in, dan wordt het snel druk en rommelig. Zorg daarom dat de spullen rustig zijn, niet te veel drukke printjes, maar ook dat je je ruimte netjes houdt. In een kleine ruimte is het heel snel rommelig.

Kleine oase

Je kan zoveel met een kleine ruimte, met een beetje creativiteit en bovenstaande tips kom je een heel eind. Voor je het weet heb je een stijlvol en functioneel huis, terwijl je ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu. Wees creatief en maak van je kleine ruimte uw eigen persoonlijke oase.

Populair

You might be interested in …